Film:Vicky Cristina Barcelona
Igårkväll visades Vicky Cristina Barcelona på tv1000 drama. Det var andra gången jag såg filmen, och jag tyckte om den. När jag såg den på bio första var jag skeptisk. I en gammal recension från förra bloggen skrev jag:

" Det var min första film av Allen, vad jag kommer på, och det var snarare en besvikelse. Det mesta av filmen var filmad med handkamera och Allens berättarröst gjorde inte heller saken bättre."

 

Den här gången gjorde det ingenting. Jag charmades av miljön, människorna, kärleken. Ja allt. Men bäst var ju fortfarande Penelope Cruz. Filmen behöver hennes galenskap som exfru för att föra berättelsen framåt. Och Bardem Javier spelar ett svin till man. Han leker med tre kvinnors känslor. Men utan dem hade filmen inte varit någonting.

Det är en riktig film a la Woody Allen och Scarlett Johansson.

 

 

 

”Vicky och Cristina, två unga amerikanska tjejer, åker till Barcelona för en härlig semester. Vicky (Rebecca Hall) är tillbakadragen till sin natur och ska gifta sig i slutet av sommaren. Hon är nästan lite för präktig och duktig.

Cristina (Scarlett Johansson) är hennes raka motsats, öppensinnad, äventyrslysten och sexuellt nyfiken. Hon är nästan lite för oansvarig.

De träffar en attraktiv och kontaktsökande konstnär (Javier Bardem) och senare även hans vackra, men komplett galna ex-fru (Penelope Cruz). Mötet är början på ett romantiskt äventyr som antingen kan uppfattas som dråpligt eller upprörande.”

 

 

 

 

Barcelona har lagts till på listan på platser jag vill besöka.

 

 

 

 

Ett filmtips till helgen kanske?
Den svenska filmen Bröllopsfotografen. Om överklassen som möter medelklassen. Kan vara en spännande skildring att iaktta. En film jag hade kunnat tänka mig att se. I rollistan både Tuva Novotny, Kjell Bergkvist och Johannes Brost. Regi står Ulf Malmros för. 
"Robin är bröllopsfotografen från hålan i Värmland som får uppdraget att plåta ett överklassbröllop i Djursholm. Han förälskar sig i brudens syster och försöker göra om sig för att passa in i den fina världen. Det går väl så där."
Film:Coco avant Chanel

 

Vi har varit och sett filmen om Coco Chanel med Audrey Tautou i huvudrollen.  

Filmen bygger på L’irrégulière, biografin av Edmonde Charles-Roux, och berättar om modedesignerns tidiga liv. Porträttet av Coco Chanel visar en kvinna som kommer från ganska knappa omständigheter, som är självlärd och har en unik och exceptionell personlighet. En kvinna som kommit att bli en symbol för framgång och frihet, en kvinna som skapade den moderna kvinnan efter att först själv ha visat vägen.

http://www.sf.se/filmer/film/16002676/Coco---livet-foere-Chanel

 

Filmen är vackert gjord. Stilfullt med vackra kläder och vacker miljö. Coco Chanel var en stark och självständig kvinna som vågade gå emot strömmen. Hon visste tidigt att hon aldrig skulle gifta sig.  Hennes livs stora kärlek var redan förlovad med en annan och omkom tragiskt i en bilolycka. Sorgen gjorde henne till den kvinna hon var. 

 

Alla som älskar mode vet vem Chanel är. Hon började sin moderesa med att arbeta som sömmerska, sedan fortsatte hon med att konstruera hattar. De blev riktigt populära bland kändiseliten och Chanel gjorde sig ett namn. Efter det följde en egen kollektion med kläder och modesagan var igång. Succén blev ett faktum. 

Chanels kläder kännetecknas med att vara enkla, bekväma och avslöjande.  

 

 

Det finns ingen annan som hade kunnat göra rollen som Coco Chanel bättre än Audrey Tautou. Hon är vacker och naturlig i sin skådespelarinstats. Sval, mystisk, säker och avslappnad.