Bildhuggarens dotter av Tove JanssonI Bildhuggarens dotter ger Tove Jansson en inblick i sin egen barndomsvärld, konstnärshemmet på Skatudden i Helsingfors och sommarlivet i skärgården. Hon återskapar den yttre miljön, det borgerligt bohemiska ateljé och familjelivet som i mycket domineras av pappan, skulptören Viktor Jansson. Men framför allt fångar hon barnets upplevelse av tillvaron: det mytiska och magiska mitt i vardagen, spänningen mellan tryggheten och skräcken, den gränslösa fantasin element som utgjort byggstenar i hela Tove Janssons författarskap./ storytel

Jag fick en längtan att vilja läsa Muminböckerna.
Så vacker Tove berättar om sin barndom. Jag kan verkligen se henne framför mig hur hon leker i sin trädgård. Hennes fantasi är obegränsad och ljuvlig. Lyssna på boken i www.Storytel.se
Munken som sålde sin Ferrari av Robin Sharma


Munken som sålde sin Ferrari handlar om en advokat som sliter ut sig själv. en dag på en föreläsning faller han ihop i hjärtinfärkt. Tre år  senare dyker han upp hos sin kolleaga.

Under sin frånvaro har han nämligen vistats i en liten bergsby i Himalaya tillsammans med "the Sagers of Sivana". Dessa visa män (och kvinnor) är ett gammalt folk som känner till hemligheten med ett upplyst, lyckligt, framgångsrikt liv. Under en lång natt berättar han om sitt nya liv och om nyckeln till upplysning för vännen och kollegan John.

Ett måste i bokhyllan. Den är så berikande. Ger en sanna kunskaper om livet och hur människan borde tänka och handla till att få ett bättre liv.

Budskapet i boken är så berikande. man börjar tänka på sitt liv helt annorlunda. Forma sin vardag efter att må bra. Även de dagar som man känner sig nere, gäller det att hitta ljuspunkterna. Leva i nuet. Göra det "jag" vill.

Det är så otroligt viktigt i vårt samhälle att vi tar det lugnt och slutar stressa. I den här boken lär han oss att slappna av, samla energi och andas.

 


 

Den utstötte av Sadie Jones


Året är 1957 och Lewis Albright kommer hem från att ha avtjänat ett 2 årigt fängelsestraff.

Ett decenium tidigare kommer hans far hem från kriget och ställer raskt om från det millitära till det vardagliga livet med cocktailpartyn och kyrkan på söndagar. Men Lewis och hans mor flyr ner till ån med picknickkorgen. De vill inte leva de stela och trista livet som Lewis far vill. En dag kommer Lewis ensam hem. Något har hänt hans mor.

Händelsen påverkar Lewis starkt. Han går in i sig själv och börjar självskada sig för att känna någon smärta.

 

Det var en bra bok, vackert språk. Hade dock önskat att den inte slutade så abrupt.

Jag sträckläste de första 100 sidorna sedan så mattades intresset av och så hände det inte så mycket i berättelsen.

Men det var en smärtsam berättelse om en far som inte kan förlåta. En son som inte kan uttrycka sina känslor. Och en styvmor som försöker bli accepterad.

Boken utspelar sig efter andra världskriget i England. Frågan är hur mycket har kriget påverkat dessa människor?