Svart flicka, vit flicka av Joyce Carol Oates

Det tog sin lilla tid att ta sig igenom "Svart flicka, vit flicka" av Joyce Carol Oats. Jag  var tvungen att lägga ifån mig boken två gånger under den tid jag läste den.
När jag började läsa boken gillade jag den, men sen tog det tvärstopp. Efter att ha diskuterat boken  så öppnande jag upp mina ögon och såg den ur ett annat perspektiv. Men ändå så behövde boken ligga ett tag på bordet och vila medan jag läste "Brirgitta och Katarina" av Alexandra Coehlo Ahndoril.

Såhär efterråt när boken är utläst vet jag inte vad mina funderingar omkring berättelsen är. Det är tomt

Ni andra läslusar ni som har läst den, vad tyckte ni? Det vore kul att diskutera den.

 

Film:Dogtoth

bild lånad av DN

Riktigt otäck film. Det bara kryper i kroppen på mig efterråt. Bra filmat var det inte heller. Allt var filmat i närbild, och stundtals handkamera.
Ville egentligen inte se den, men eftersom Anders och Mamma skulle se den, så ändrade jag mig. Och såg den. Är det någon film jag hade kunnat vara utan att se så var det denna.

citat ur filmen. Föräldrarna och de tre barnen siitter och äter middag, då dottern säger "mamma, kan du skicka mig telefonen" Varpå modern  ger henne saltkaret.
WHAT!!!!
Katter= hemska rovdjur som måste dödas
Zombies= små gula blommor

Dessa tre barn lever isolerade  från omvärlden. Edast fadern ger sig ut för att arbeta. Modern är hemma och vaktar barnen. Vill ni läsa mer? läs recensionen från DN här http://www.dn.se/kultur-noje/filmrecensioner/dogtooth
Jag rekomenderar den inte
Biblioteklån

Kunde inte låta bli att låna böcker när jag hade ett annat ärende på biblioteket i måndags.
Jag lånade Birgitta och Katarina- Alexandra Coehlo Andorihl,. Har tidigare läst "Mäster" av henne. En mycket bra författare tycker jag. Hon tar personer som har funnits, granskar fakta och skriver ner en roman, blandar fiktion med verklighet. En författare i min smak, helt klart.
Freja av Johanna Hildebrandt. Av henne har jag läst Idun sedan innan. Jag gillar hennes sätt att skriva. Utöver det är jag svag för nordisk mytologi och asatro.
Den sista boken är Blanche Marie av P.O Engqvist. Har inte läst något av honom tidigare.