I min Bokhylla
har jag 80 olästa skönlitterarära böcker, inbundna som i pocket. Vilket förvånar mig av det låga antalet olästa böcker. Jag trodde att jag skulle ha fler. 
Så i sinomtid kommer jag att beta av listan av de olästa och siffran kommer att sjunka. Eller stiga, beroende på om jag köper in nya böcker. 
Jag har olästa böcker sedan flera år tillbaka. De har helt enkelt inte påkallat min uppmärksamhet än. Det finns ju så många jag vill läsa. Just nu får bokhylleböckerna vila en liten stund till då jag håller på att läsa Maria Gripe böcker som lånats på biblioteket.
Gregorius av Bengt Ohlsson
Trädgårdsarbete hos pappa och lyssna på böcker i Storytel är en riktigt rolig syssla. Arbetet går smidigt samtidigt som man hör en bra bok. Nu har jag lyssnat klart på Gregorius skriven av Bengt Ohlsson. 
 
Det var en bra uppläsare som gjorde det rättfärdigt för boken. Jag upplevde Gregorius som en trist och tråkig typ i Doktor Glas av Hjalmar Söderberg, men här i Bengt Ohlssons tappning av berättelsen blir Gregorius levande och med en alldeles glasklar gestaltning.
Visst han är en olycklig människa, olyckligt gift med Helga och han längtar så efter ett barn.
 Jag minns än vissa scener ur boken som är för mig levande, Ex, när Gregorius första gången såg Helga, eller när han var på "semester" i Porla där han träffar Anna. 
Bokens slut är helt underbar, har man läst Doktor Glas innan så förstår man slutet. 
 
En annan som har skrivit mycket bra om bokens handling är här. Dennes beskrivning av Gregorius håller jag fullt med om.
 
 
Semester
Jag kommer att gå på semester nu och är tillbaka tidigast 27 juli. Bloggen kommer då också att gå på semester. 
Jag önskar alla mina läsare allt got
t
Bjuder på en teckning som jag har ritat.