Bokstaven D
Först har vi Demian av Hermann Hesse, som jag läste för mycket länge sedan. Därefter har vi Darling River, skriven av Sara Stridsberg.
Två helt olika böcker, i changer och i smak. Det säger en del om vilket brätt bokintresse jag har. Men jag föredrar Herman Hesse framför Sara Stridsberg.

Demian handlar om Sinclairs möte med Max Demian. Max är en gåtfull man, han verkar veta vad andra tänker och det farcinerar Sinclair. Deras vägar möts, i skolan, i vuxenlivet och vid fronten i Flandern.

Darling river baseras på Lolita. Författaren har valt att skriva om berättelserma lite.
Darling River är en melankolisk roman, där barnet utan barndom finns och kvinnan utan framtid lever.
Jag minns att berättelserna var råa, snudd på äckliga. Men bortser man från allt det råa, brutala och missrabla så handlar boken om människor, barn som växer upp i sjuka förhållanden och formas därefter för att bli en trasig kvinna.
Ommöblering bland böcker
Förra torsdagen den 17 maj inhandlade vi vita bräder som skulle bli hyllplan över dörrarna i hallen.Blev riktigt snyggt. Och så fick alla min pocketböcker flytta dit, de blev ordnade efter färg.


   och i den röda bokhyllan har jag alla min inbundna böcker. Här på kortet visar jag en bråkdel av mina inbundna. 
 
Bokstaven B och C
Det var lite lättare att hitta en bok som börjar på Bokstaven B än vad det var att hitta en bok på Bokstaven C, där jag inte fann en enda bok som började på C. Så på Bokstaven C rekomenderar jag en författare. Inte vilken författare som helst, utan Alexandra Cohelo Ahndoril som har skrivit Birgitta och Katarina, den bok som jag vill tipsa om.

Jag har alltid varit intresserad av historia, främst den enskilda människans historia och i boken Birgitta och Katarina får läsaren just följa Den heliga Birgittas liv och livsöden. Från vaggan till graven.
Birgitta lever från 1303- 1373 i Sverige, nästan hela sitt liv lever hon som hustru och mor.  En dag får hon en uppenbarelse och beger sig till Rom.


Alexandra Cohlo Ahndoril, är en skicklig, författare som lätt skildrar det vardagliga livet i 1300 talets Sverige. Hon skriver med en berättande hand. Jag gillar hennes sätt att berätta.