Herakles av Theodor Kallifatides
Såhär står det om boken på Storytel: Gudarna har skapat världen och gjort sitt. Nu skall vi ställa tillrätta!. Så säger Herakles och tar på sig den uppgift som skulle göra honom till den största av alla hjältar i mänsklighetens minne


Vilken bok, jag sträckläste den (Storytel). Vilket mästerverk. Grekiska mytologin älskar jaf, facineras av deras rika historier. Herakles handlar om hans liv, Vi får följa människorna i Grekland. När den lille Herakles föds till liv med sin tvillingbror.. Vi följer deras liv genom barndomens alla strapatser. När han är 12 år dräper han (av olyckshändelse) sin lärare med ett slagträ. Han är stark, så stark att han inte är så medveten av sin styrka. Hur han dräper människor. Går på uppdrag och hur han äts upp innifrån av sorg och ensamhet. Hur han älskar sin mor, sin fru, sina döda barn . Hur han våldtar kvinnor, super sig full och möter betydelsefulla människor
En bra bok med andra ord.
Birgitta och Katarina av Alexandra Coelho Ahdoril
Mycket välskriven roman.
Intresset av att veta mer om Birgitta väcks till liv och Alexandra berättar bra och utförligt om hennes liv. Som fru, mor och nunna. Här i denna bok får vi följa Birgitta från barndom till vuxenliv.
Nu har jag läst alla tre böcker av Alexandra Coehlo Ahndodril.
Svart flicka, vit flicka av Joyce Carol Oates

 

Vad handlar boken om? Säg mig det, för jag har inte förstått.

En svart flicka som inte bryr sig om någon mer än om sig själv. En vit flicka som betjänar den svarte flickan. Två döttrar, två familjer. Den svarta, en prästfamilj, den vita, en överklassfamilj. Den vites far som aldrig är hemma, den vites mor som aldrig är närvarande.

Vill någon förklara för mig vad boken handlar om. Jag har kört fast och befinner mig i mitten av boken. Den påkallar inte längre min uppmärksamhet.
Handlar boken om amerikas historia? Där den vita flickan symboliserar den vita rasen? och den svarta flickan symboliserar den svarta. 
De svarta har alltid varit i förtryck, inget värda, men med att de svarta "befriar" sitt folk ifrån slaveriet och är idag ett fritt folk  med lika stora rättigheter  som de vita. Känner de vita skuld till allt ont och vill nu gottgöra allt?
Men världen fungerar inte så. Man kan inte glömma allt det onda de vita har gjort. Jag börjar se boken med andra ögon nu.
Jag vill dela med mig utav ett citat ifrån boken. s 195
Vissa sanningar är lögner. Vissa lögner är sanningar. Allt som människor yttrar är nämligen opportunt och preliminärt. Och det som vi vill ska vara VERKLIGHET, är ingenting annat än vår politiska syn och vår politiska syn bestäms av ras, samhällsklass och sociala priviligier, något som vi måste väckas ut ur för att kunna bli fria att kasta av vår hudmedvetenhet som är vår kollektiva blindhet, och ibland måste detta uppvaknande bli våldsamt, eftersom det inte finns något annat sätt.