När Alice blev arg
Är en jättesöt liten bok som min vännina Josephine har varit med om att skapa den grafiska formen.
Det är femton läsäventyr för stora och småkrumelurer. 15 författare har blivit utvalda att skriva en liten kort novell/berättelse, alla fint illustrerade av författarnas egna utvala illustratörer, Jag har läst en del av alla dessa fina sagor, och alla tycker jag om ,
men det finns en saga som jag föll alra mest för och det var Flickan med vingarna av Jenny Francke Wikberg.
Den lilla flickan får ett par vingar och väljer att flyga iväg ifrån sin pappa, men hon kommer tillbaka. Sagan var så melankolisk, så skör och så vacker.
Min tolkning av berättelsen är att flickans vingar symboliserar hennes frihet. Hon bor tillsammans med sin pappa och en dag har hon ett par vingar vid sin sängkant, hon testar dem, flyger först från sten till sten, hennes far stöttar henne till en början, hon tycker att flyga blir bara roligare och roligare, tills hon flyger för högt. Hon flyger högre och högre tills hon flyger bort.
Kan det vara så att flickan blir äldre och flyttar hemmifrån? Eller är det bara en helt mysig berättelse som man inte skall tolka vidare.
Men jag älskar att tolka, att förundras och dras med i berättelserna, få en realistisk förankring.
 
  . 
Loppisfynd
Jag och A var i Halmsta i helgen och var på kulturrunda, Evenemanget Hype, Kultur och möten. 
De hade en loppis inriktat på konst, musik och kultur. Hittade denna fina bok, kunde bara inte låta den ligga kvar där på bordet, utan den fick följa med mig hem. A hittade med en fin bok som heter Budskap. 
Förutom den fina loppisen såg vi på en föreläsning om det magiska instrumentet Hang
Sen var det ett tyskt band som spelade, deras utsrålning var retro och deras musikinstrument med, fin musik det med. 
 
Världboksdagen
P2 ställer frågan, Vad läser du just nu?
Mitt svar blir då, 3 böcker ligger halvlästa på nattduksbordet, och 1 bok är snart utläst. Boken som jag för tillfället prioriterar att läsa är Dhelis vackraste händer av Mikael Bergstrand. De andra böckerna är Spill av Sigrid Combûchen, När Alice blev arg av 15 författare samt Illusionen om Gud  av Richard Dawkins