Nyinköpt bok
kommer att bli läst inom kort. Boken som fick följa med hem idag var Min mormor hälsar och säger förlåt av Fredrik Backman. Ska bli kul att läsa denna bok, någon som har läst den? Vad tyckte ni?

Tidigare bok av honom är den omtalade boken En man som heter Ove.
 
Din Katts Beteende av Susanne Hellman
Jag har haft lite problem med en av mina katter. Tuva har gått runt och jamat något så oerhört mycket att både jag och mannen har fått spel. Vad är det som får henne att bete sig så?
Så jag bestämde mig för att beställa hem en kattbok, valet föll på Din katts beteende av Susanne Hellman. Mycket riktigt fick jag svar på mina frågor. I boken står det klart och tydligt beskrivet om katters olika beteenden. Mina aningar om att Tuva skulle vara stressad och nervös bekräftades. Tuva som polis  bekräftades med, hon är verkligen den katt som vankar fram och tillbaka, ska ha koll på allt och vara med överallt medan Tussen ligger förnöjdsam i sin sovkorg högst upp, avslappnad. 
 
Din katts beteende är att rekomendera att läsa, den är lättläst, rolig och informativ. Inte alls för lång.
Jag har lärt mig en del och fått flera av mina misstankar bekräftade angående Tuva. 
 
Bild på mina sötnosar Tussen och Tuva
 
Den bästa dagen är en dag av törst av Jessika Kolterjahn
 
 Jag har läst Jessika Kolterjahns roman om Karin Boye. En sällsynt vacker, skör och känslofylld bok.
Ett år i Karin Boyes liv, 1932 beger hon sig till Berlin för att komma bort ifrån sin make, älskare och tidskriften Spectrum som hon medverkar i.
Till Berlin anländer hon djupt deprimerad,  och hon hoppas att psykoanalytikern som hon går till kan bota henne. Frågan är, är hon redo att bli botad. Hon flyttar runt, från rum till rum, träffar vänner och skriver på sin nya bok. Hon observerar nazisternas upptåg, snart val i Berlin. Judarna börjar bli bannlysta från radio och tv. Vad är det som håller på att hända med mänskligheten?
Karin lär känna Margot Hanel, de kommer att leva tillsammans fram till Karins död 1941. I Berlin får Karin förmågan att kunna leva ut sin homo/bisexualitet.
 
Jessika har lyckats skildra Karins liv bra. Hennes homosexualitet återfinns från början till slut i romananen, Jag tyckte bra om boken. 
Av Jessika har jag tidigare läst Ut ur skuggan. En klart läsvärd bok det med. Nästa läsning av henne blir Nattfjäril.