Främlingen av Diana Gabaldon
Andra världskriget är över och Claire Randall och hennes man reser till Scottland för att lära känna varandra igen efter krigsåren som har skilt dem åt. Vid en utflykt till häxringarna  Craigh na Dun. Där börjar mystiska saker hända med Claire. Magiska krafter drar ner henne, tillbaka i tiden fram till 1743.  De skotska klanerna kämpar ett blodigt frihetskrig mot den engelska kungamakten. Claire misstänks vara engelsk spion  och tas till fånga av klanen McKenzie. Hon möter Jamie Frazer, som blir hennes beskyddare. Starka känslor växer upp mellan dem och Claire inser att Jamie är mannen i hennes liv. Men hon måste välja. Leva med honom eller åka tillbaka till sin egen tid.
 
 
 
 
 
Idun, sagan om Valhalla av Johanne Hildebrandt
 
Idun, sagan om Valhalla. Den andra fristående delen i Johannes bronstriologi om människor som senare blir våra gudar och gudinnor Följ med på en resa bakåt i tiden till Sverige för 2700 år sedan. Den första delen i bronstriologin heter Freja. och den har jag skrivit om här Freja.
 
I andra delen har svartsoten dragit över världen som en löpeld och Tor behöver hjälp av Freja. Själv är han helt maktlös när asarna börjar dö. Tillsammans med Freja kan han rädda sitt folk från undergång. Men frågan är vill Freja hjälpa honom?
 Deras gemensamma dotter Idun kanske kan hjälpa henne på bättre tankar.
 
 
 
 
 
 
 
citat på en söndag
sometimes imagination is your only escape /the stratosfhere girl