Opera: Madame Butterfly - Eftersnack
Vilken gestaltning hon gjorde av Madame Butterfly, operasångerskan Asmik Grigorian
Känslornas moder, gav uttrycket för de rätta känslorna, frustration, förtvivlan och ensamhet, och inte tala om längtan, förhopning om att Pinkterton en dag ska återvända till henne. . Gestaltningen av en 15 årig flicka gjorde hon klockrent
 
 
Födelsedagspresent
Innan bion igår fördrev jag, M och A tiden med att handla lite nya böcker till bokhyllan vår. Jag fick pengar till denna bok av mommo i födelsedagspresent. Men det var inte förän igår jag handlade in den.
Jag såg den fina dokumentären om Tove Jansson och blev sugen på att köpa denna bok, skriven av Tuula Karjalainnen - Tove Jansson Arbeta och älska.
Boken är vackert illustrerad med Tove Janssons egna teckningar. Självpoträtt, Mumintrollet och andra små knytt. Det finns även fotografier från Toves liv, från början till slut. Det kommer at bli ett nöje att få läsa denna bok.
Är det någon ute i bokvärlden som har läst den?
 
Den dolda kvinnomakten 500 år på Skarhults slott
Jag har nu läst ut den fantastastiskt trevliga och intressanta boken om kvinnorna på Skarhults slott genom tiden, närmare bestämt 500 år.
Jag och J var med våra män på en dagsutflykt till Skarhults slott 7 september, för att se på utställningen som visades. Jag hade då ingen tanke på att köpa och läsa boken, Jag var mer intresserad av utställningen för att berika mitt kultur och historieintresse. Vad vi inte visste om, var att just den dagen kom Dick Harrisson och höll ett inledningstal till gästerna, om just boken,han har skrivit första kapitlet i boken, "Ingen har frågat efter dem".
 Alexandra von Schwerinslottsägarinna och redaktör till boken.
Alla kvinnor som beskrivs i boken har bott, verkat och ägt Skarhultsslott på olika sätt.
Jag och J ska diskutera boken mer ingående vad vi tyckte om den innan året är slut. Och då kommer en uppdatering av detta inlägg. Sålänge kan ni läsa på feministbiblioteket  som också har läst  den.