Jag är Malala av Malala Yousafzai

En skoluppgift är att läsa en skönlitterär bok om någons barndom. Mitt val var enkelt. Har under en bra tid funderat på att läsa denna bok om Malala och nu halvvägs in ångrar jag verkligen inte mitt val av läsning.

Denna bok berör på djupet. 
Återkommer med uppdatering 

Vad tycker jag om boken då?
Inspirerande till det mod Malala ger till kvinnorna. Kraftfull, att läsa om en barndom så främmande ifrån min egen. Och att sätta hennes uppväxtvilkor jäntemot Sveriges och Fns barnkonvention. 
Utan hennes föräldrsrs stöd hade hon inte kommit dit hon är idag, trots hennes egna envishet, styrka och mod. Att födas in i ett land som kvinna där kvinnan inte räknas, inte får utbilda sig och inte får synas, men Malala får höras, synas och räknas. Hon är så pass modig att hon riskerar livet för sin tro att ge rätten till utbildning för alla flickor. För det får hon Nobels fredspris 2014. 
Läs 

Skriv inläggstext 

Nabuco- metropolitan opera

Idag ska jag se årets första opera. Nabuco eller Nebuconessar som den ursprungligen heter. Det är en opera av Guiseppi Verdi och handlar om hur det israeliska folket längtar tillbaka till sitt Jerusalem under den Babyloniska fångenskapen. Nebuconesser ll har erövrat Jerusalem och förstört Salomons tempel. 

Självklart är det kärlekdrama mellan Nebuconessers båda döttrar och kung Sedecias brorson. Samt bråd död. Utan dessa ingridienser är det ingen opera.