Tjejer kan också leka med dockor av Sandra Brömster

Här får läsaren möta Mindy, hon älskar att spela ishocky. Hon är bra på att brottas och lägga stinkbomber till fisar. Hon går i 1-2 i en helt vanlig klass där pojkar leker med dockor och flickor leker krigarlekar. Mindy har en hemlighet. En dag börjar en ny flicka i klassen och livets könsnormer sätts på spel. 


Det är en humoristisk könsöverskridande bok där författaren medvetet leker med de könsstereotypa normer som finns i Sveriges samhälle. 
Boken är skriven med ett språk som är lätt att följa för läsaren. 
Idén till boken fick författaren, när hon själv var på jakt efter en bok med tuffa flickor i huvudrollen, men inte fann någon. Så hon bestämde sig för att skriva en egen bok. 

Värd att läsas och diskuteras därefter. Hjälpande diskussionsfrågor finns längst bak i boken, som en klockren avrundning. 

Kenta och barbisarna av Pija Lindenbaum

När man utbildar sig till förskollärare har man friheten till att låna hem barnsagor och läsa dem högt för katterna. 😀😀😀


Projekt genus i skolan nu. Kommande praktik. 
Kenta och barbisarna handlar om Kenta som vill leka med barbies fast han är bra på fotboll

Berättarklubben

Var och lyssnade på berättelser igår på Landskrona Teater med A. Träffade även E med vän. 

Berättarklubben har funnits i 18 år och berättar berättelser, sanna som osanna, sagor som påhittade för folket som lyssnar. 
Fika serveras. 
Trevligt är det att lyssna till sagor och berättelser, att få stänga av mobilen och bara invaggas in i berättelsernas land. Släppa alla måsten och krav från studierna.  

Det är fri entré.